סמינריון בשיווק - קפה נסטלה
דף הבית >> מקצועות >> מנהל עסקים >> שיווק >> סמינריון בשיווק - קפה נסטלה
| תיאור העבודה הסמינריון מכיל ניתוח שוק מעמיק של חברת נסטלה. 49 דפים שכוללים את הנספחים. | ||||||||||||||||||||
![]() | |||||||||||||||||||||
תקציר העבודה לפי קוטלר והורניק (2000) חברות נוהגות בדרך כלל לנסח מחדש את האסטרטגיה השיווקית שלהן פעמים אחדות במהלך חיי המוצר. התנאים הכלכליים משתנים, המתחרים יוזמים מתקפות חדשות והמוצר עובר שלבים חדשים של התעניינות הצרכן ודרישותיו. לפיכך, על החברה לתכנן אסטרטגיות שתהלומנה כל שלב במחזור חיי המוצר. מודל BCG מציג 4 מצבים בהם נמצא המוצר במהלך חייו על פני שני מימדים נתח שוק ושיעור צמיחה, אנו מעוניינים לבחון האם תמהיל מותגי הקפה נמס של חברת נסטלה בישראל למוצרים האם הוא אופטימאלי לפי המודל ואם לא כיצד ניתן לשפר אותו. אסם נסטלה היא אחת משתי חברות המזון השולטות בשוק הקפה הנמס בישראל המוערך בסדר גודל של כ- 350 מליון שקלים בשנה. החברה מפיצה בשוק את מוצרי הקפה שלה תחת המותג הבינלאומי Nestle. מבין מוצרי הקפה שלה שני מוצרים מהווים את ליבת שיווק הקפה שלה, רד מאג המגורען וטסטר צ'וייס המיובש בהקפאה. בשנים האחרונות ניכרת מגמה בשוק הקפה הישראלי לפיה הצרכן עובר מקטגוריית הקפה המגורען לקטגוריית הקפה המיובש בהקפאה, מוצר הנחשב לאיכותי וטעים יותר. קטגוריית הקפה המגורען הצטמצמה בשנתיים האחרונות בכ- 40% והמגמה הולכת ונמשכת. חברת אוסם החולשת על הקטגוריה באמצעות המותג רד מאג הולכת ומאבדת את רווחיות המוצר. עבודה זו בחנה את תמהיל המוצרים של החברה ואת התאמתו למגמות בשוק. המסקנה העולה מעבודה זו היא להמשיך ולהעמיק את אחיזת הרד מאג בשוק המגורענים תוך כדי ניצול מעמדו והרווחיות שלו ובמקביל לחזק את הטסטר צ'וייס הנחשב למוצר העתיד שיתפוס את מקומו של הרד מאג. | |||||||||||||||||||||
תוכן עניינים 1. מבוא 3 2. ניתוח אסטרטגי 5 2.1 ניתוח תיק עסקים 5 2.2 מוצרי החברה 6 2.3 תמונת מצב 2007- מותגי הקפה הנמס המובילים של נסטלה 7 2.4 ניתוח המוצרים לפי מודל BCG (קוטלר, 1993). 8 2.5 מיקום המוצרים על פני מודל BCG: 9 2.6 ניתוח תיק עסקים לפי מודל GE 10 2.7 אסטרטגית צמיחה (מודל אנסוף) 11 3. ניתוח השוק 12 3.1 ניתוח שוק הקפה בישראל 12 3.2 ניתוח מאקרו של השוק על פי מודל PEST + EL 15 3.3 ניתוח מתחרים ותחרות 17 3.4 השוואת האסטרטגיה השיווקית בין אסם נסטלה לשטראוס עלית 18 3.5 ניתוח לקוחות וצרכנים 20 3.6 הבדלים בתדמית בקטגוריות הקפה 21 3.7 מאפיינים 22 3.8 תהליך קבלת החלטות: 23 4. ניתוח חברת אסם ומוצרי הקפה על פי מודל SWOT 24 4.1 . הגדרת הבעיה או ההזדמנות המרכזית השיווקית 26 5. גורמי ההצלחה KSF 27 6. הגדרת מטרות ויעדים 29 7. חלופות אסטרטגיות לשיווק 30 7.1 הגדרת קהל המטרה 30 7.2 תיאור בחירת החלופה המתאימה 30 7.3 תיאור האסטרטגיות 31 7.4 יתרונות מול חסרונות 31 7.5 החלופה הנבחרת – הרחבת פלח השוק. 32 8. תוכנית שיווק מפורטת 33 9. שליטה ובקרה 37 10. ביבליוגרפיה 39 נספחים 40 | |||||||||||||||||||||
עוד עבודות בנושא שיווק![]() ![]() ![]() ![]() ![]() עוד עבודות בשיווק |

- אומנות וציור
- סקירת ספרות
- שאלונים
- אינטרט ומערכות מידע
- גאוגרפיה
- היסטוריה
- חינוך
- חשבונאות
- יהדות ודתות
- יחסים בנלאומיים
- יחסי ציבור ופרסום
- כלכלה
- מדעי החברה והמדינה
- מדעים
- מחקרי שוק
- מנהל עסקים
- משפטים
- ניהול משאבי אנוש
- סוציולוגיה
- ספרות
- פסיכולוגיה
- פילוסופיה
- עבודה סוציאלית
- קרמינולוגיה
- רפואה ופרה רפואה
- שיטות מחקר
- תיירות
- תקשורת
- תעשייה וניהול