איכות מבצעים רכישה בטוחה SSL שביעות רצון לקוחות שירות לקוחות
רכוש עבודה פרסם עבודה

תואר שני במנהל עסקים עדיף עם התמחות ספציפית

דף הבית >> מאמרים >> תואר שני במנהל עסקים עדיף עם התמחות ספציפית

אחד מן התחומים שנתפס עד לפני כמה שנים טובות כתחום יוקרתי מאוד לעשות בו תואר שני הוא תחום מנהל העסקים. זה היה התואר שכל המנהלים הגדולים החזיקו בו והסמל להצטיינות בלימודים ולהובלת המשק קדימה. אך מה שהיה לפני כמה שנים תואר נחשב מאוד, הופך בעשור האחרון לתואר שכולם עושים ולכזה שמאבד מזוהרו במהירות.

אחת הטענות הכי נפוצות על לימודי מנהל עסקים גם כלפי התואר הראשון וגם כלפי התואר השני בתחום זה,  היא שמדובר בתחום לימודים כללי מדי ורחב מדי שלמעשה נותן למסיימים אותו רק תואר ראשון ביד אך ללא ערך מוסף ממשי שיכול לסייע להם להפוך למנהלים טובים או אנשי עסקים טובים.  כניסיון למענה הולם לאתגר זה, מוסדות לימוד אקדמיים, ביניהם גם מכללות מובילות, מציעים כיום לימודי תואר במנע"ס המשלבים התמחות ספציפית. בצורה כזו הסטודנט מקבל הכשרה בתחום אחד ומרכזי לבחירתו ויכול לאחר מכן להשתלב בעבודה בו.


מה השתנה בתחום מנהל עסקים בשנים האחרונות?

אם בתואר הראשון, נהוג כיום להציע את התואר במנהל עסקים בשילוב עם עוד מקצוע נוסף, הרי שבתואר השני בתחום זה מגוון אפשרויות השילוב וההתמחויות קטן משמעותית. לדברי מומחים בתחום הניהול, תאוריות בסיסיות שהספיקו למנהלים בעבר, כיום אינן מספקות בכדי לנהל בהצלחה ולהבין את כל כוחות השוק המניעים ארגון  או חברה מסויימת. לכן, בשנים האחרונות שמות המכללות והאוניברסיטאות דגש על כך שתוכנית הלימודים במנהל עסקים תהיה מעודכנת ותלמד תאוריות עכשוויות, יחד עם כלים להבנת תאוריות חדשות. חלק מהמוסדות גם משלבים לימודים מעשיים וסדנאות שיכולות להכשיר את הסטודנטים לעבודה ניהולית.


עוד שינוי שחל בשנים האחרונות, הוא הגידול המשמעותי במספר הבוגרים של מסלולי התואר השני במנהל עסקים בארץ ובחו"ל. תואר MBA הוא כבר לא נחלת מי שסיימו תארים בניהול, כלכלה או מנהל עסקים אלא הפך לתואר השני שכולם עושים ללא קשר האם הוא יתרום להם במשהו מבחינה מקצועית או לאו. גם ההתייחסות של הסטודנטים לתואר היא בהתאם ורבים מצפים לתואר קל עם תנאי קבלה שקל לעמוד בהם, שבו יקבלו את החומר ואת תעודת ה-MBA  ללא מאמץ. לכן, על מוסדות הלימוד מוטלת המשימה לבדל את עצמם ולתת ערך מוסף לצד הלימודים הכלליים.
 

התשובה – תואר במוסדר מוביל עם התמחות ספציפית

בניסיון לענות על הטענות הללו, מוסדות הלימוד הציעו שיטות שונות גם בכדי להעלות את רף הקבלה ללימודי מנהל עסקים וגם בכדי ליצור לתואר כבוד מחודש באמצעות הפיכתו מתואר כללי שמסתמך על תאוריות מתחומי העסקים והכלכלה, למשהו ממוקד הרבה יותר שמשלב בין ניהול לבין תחומים אחרים מעולם העסקים. כך למשל, כיום באוניברסיטאות הקבלה לתואר שני מותנית בעמידה בציון סף מסויים במבחן GMAT , ובממוצע ציונים מעל 85, כאשר התואר נלמד במשולב עם מקצוע נוסף לפי אפשרויות הניתנות למועמדים מראש. במכללות האקדמיות לעומת זאת, לקחו את התואר דווקא לכיוון הספציפי יותר שבו לא מעמיסים על הסטודנטים עוד חומרים מעולם ידע אחר, אלא ממקדים אותם במסגרת התואר השני במנהל עסקים. כך למשל, במכללה למנהל מציעים לימודי תואר שני  המשלבים כמה תחומים , למשל תואר שני במנע"ס עם אופציה לבחור בין שלל אפשרויות התמחות: פסיכולוגיה עסקית וניהולית, ניהול ביו רפואי, מימון, ניהול משאבי אנוש, ועוד.


לסיכום- ללמוד בארץ
MBA  או שעדיף לטוס בחו"ל?

למרות ההתחלה העגומה במאמר זה בכל הנוגע להתייחסות לתואר ה-MBA, רצוי לדעת כי בכל זאת רמת הלימודים בארץ היא לא רעה בכלל ואם תוסיפו לכך את תנאי הקבלה שהחלו לעלות בשנתיים- 3 האחרונות יחד עם האופציה ללימודי התמחות שבחלק מהמקומות מלווה אפילו בתקופת התמחות מעשית קצרה בנושא, תקבלו תואר שהוא בהחלט שימושי ויכול להוסיף לכם משהו לקריירה ולרזומה

שתף |